Home ♪ Contact ♪ Veel gestelde vragen

Is het mogelijk eerst een proefles te volgen voordat ik mij inschrijf voor vioolles en wat zijn de kosten hiervan?
Inderdaad is het mogelijk eerst een proefles te volgen. Je kunt dan kennis maken met de docent en vragen stellen over de lessen. Natuurlijk leer je ook een paar liedjes op de viool. Een proefles is gratis en verplicht je tot niets.

Heb ik al een viool nodig om de proefles te kunnen volgen?

De Vioolstudio zorgt ervoor dat er een viool klaar ligt voor je. Daar hoef je niets voor te betalen. Tijdens de proefles mag je op deze viool spelen. Mocht je besluiten je in te schrijven voor vioolles, dan is het mogelijk de viool te huren en mag je hem meteen mee naar huis nemen.

Wat kost het om een viool te huren?

Een viool huren bij Vioolstudio 030! kost 15 euro per maand. Omdat de viool een waardevol instrument is betaal je vooraf 50 euro borg. Dit krijg je uiteraard terug als je de viool weer in goede staat bij ons inlevert. In de huurvoorwaarden vind je meer informatie over het huren van een viool.

Welke maat viool heb ik nodig ?

In de matentabel vind je een overzicht met armlengtes en welke viool daarmee correspondeert. Je kunt dit opmeten vanaf je schouder tot aan je pols.

Wordt er in de schoolvakanties ook vioolles gegeven?

Vioolstudio 030! houdt dezelfde schoolvakanties aan als de basisscholen in Midden Nederland. In die weken is er geen vioolles. Ook op feestdagen is er geen les.

Hoeveel lessen worden er per jaar gegeven?

Er zijn net zoveel lesweken viool als het basisonderwijs. Dit betekent dat er 40 lessen per jaar worden gegeven. In de schoolvakanties is er geen les.

Is het mogelijk om vioolles bij mij thuis te krijgen?

Ja, dat kan. Er worden dan wel reiskosten en reistijd in rekening gebracht. Het is dus voordeliger om naar een van onze locaties te komen.

Wat heb ik nodig om vioolles te kunnen volgen?

Natuurlijk heb je een viool nodig. Daarnaast ook lesboeken en een aantal andere materialen. Op de pagina lesmaterialen vind je meer informatie. We raden je aan de materialen niet los aan te schaffen, maar in een Starterspakketje. Dit is veel voordeliger.

Er wordt geen les gegeven bij mij in de buurt, is hier toch een mogelijkheid voor?

Omdat Vioolstudio 030! voortdurend aan het uitbreiden is en het onze doelstelling is om ieder kind vioolles in zijn/haar eigen wijk te kunnen bieden willen we graag weten waar je voorkeur naar uit gaat. Als je ons een mailtje stuurt gaan we op zoek naar mogelijkheden. Je wordt dan in eerste instantie op een wachtlijst geplaatst. Als er een docent en locatie is gevonden nemen we contact met je op.

Wat kost een vioolles?

Dat hangt er vanaf waar je voor kiest. Een les van 30 minuten kost €22,50, een les van 45 minuten kost €33,50 euro en een les van 60 minuten kost €44,50 euro. Vanaf 21 jaar wordt er 19% btw berekend. Kijk op de pagina Tarieven voor een overzicht.

Is het mogelijk om studenten korting te krijgen?

Ja! Op vertoon van je studentenpas of OV-kaart krijg je korting op de lessen. Zie de pagina Tarieven & Kortingen voor meer informatie.

Is het mogelijk om U-Pas korting te krijgen?

Jazeker, dit behoort tot de mogelijkheden. Op vertoon van je U-Pas krijg je 15 % korting op de vioollessen en 75 % korting op alle groepslessen. Zie de pagina Tarieven en Kortingen voor meer informatie hierover.