Home ♪ Lesaanbod ♪ Suzuki Viool

 

 

Groepslessen viool!

 
Voor wie graag in een groepje viool wil leren spelen is er goed nieuws! Vanaf januari 2016 start de Vioolstudio met Suzuki vioollessen voor kinderen van 3 t/m 12 jaar!

 

In deze groepslessen leer je de eerste periode op gehoor vioolspelen omdat Shinichi Suzuki - de bedenker van deze methode - ontdekte dat het leren bespelen van een muziekinstrument hetzelfde is als het leren van de moedertaal. Door er vaak naar te luisteren pik je onbewust steeds weer iets op en leer je zonder veel moeite.  

 

Aanvullend op deze lessen volg je Music Mind Games, een methode overgevlogen uit Amerika, waarmee je door het spelen van ruim 300 groepsspelletjes noten leert lezen, je muzikale vaardigheden ontwikkelt en theoretische kennis op een ontzettend leuke manier aanleert. 

 

Kan het nog leuker?

 

 

 

   
   
   

1e jaar

Voordat je de keuze maakt voor Suzuki Viool ga je met een van je ouders samen lessen observeren van andere kinderen. Daarna beginnen we met een korte inleidende cursus voor de ouders. Één van je ouders zal namelijk altijd meegaan naar de les en thuis met je spelen en oefenen. 

 

We vinden het belangrijk dat kinderen op een speelse manier kunnen beginnen met het vioolspelen en dat ze tegelijk een degelijke basis krijgen om later op hun niveau door te kunnen gaan. De ouder, die zelf ook de eerste stapjes leert op de viool is voor het kind een rolmodel en leert in de oudercursus en in de lessen hoe zij/hij het kind kan blijven motiveren.

 

Structuur lessen eerste jaar:

Wekelijkse vioollessen: de lessen beginnen met veel bewegen in de groep, klapspelletjes en (vaak) grappige oefeningen die een voorbereiding zijn op het vioolspelen. Een les begint altijd met een groepsles waar iedereen aan meedoet, gevolgd door korte individuele "lesjes", waar iedereen naar vermogen aan bod komt (60 min. per week bij 4 - 6 deelnmers).

 

 

 

 
image444  

 

 

Vanaf het 2e jaar


Vanaf het tweede jaar zijn individuele- en groepslessen gescheiden. 

 

Wekelijkse individuele lessen: deze lessen zijn 30 minuten per week. Er zijn 2 kinderen met ouder aanwezig die om de beurt les krijgen. Als het kind nog geen 15 min. concentratie heeft (alleen bij kleuters) mag de ouder de rest van de tijd.

 

 

Vanaf het 3e jaar en verder...


- Wekelijkse individuele lessen: 40 minuten individuele les per leerling, samen met een ouder. Er zijn 2 kinderen met ouder aanwezig die om de beurt les krijgen. Als het kind nog geen 20 minuten concentratie heeft (alleen bij kleuters) mag de ouder de rest van de tijd. 
- Wekelijkse groepslessen: zoals in het tweede jaar.
 
 
 
 
 
 
 
 

In Amsterdam:

 

Oud Zuid: Amsterdams Lyceum, Valeriusplein 15, 1075 BJ Amsterdam

Start: Woensdag, lopende cursus

Tijd: 16.00 - 17.00 uur                                       

Voor: Kinderen van 3 tot 5 jaar

Docente: Anna Hiemstra

Instromen mogelijk.

 

Oud Zuid: Amsterdams Lyceum, Valeriusplein 15, 1075 BJ Amsterdam

Start: Woensdag 11 januari 2017

Tijd: 17.00 - 18.00 uur                                       

Voor: Kinderen van 3 tot 5 jaar

Docente: Anna Hiemstra

 

IJburg: BSO Kidsart, Kiekstraat 22-24

Start: Vrijdag 13 januari 2017

Tijd: 15.15 - 16.15 uur                                    

Voor: Kinderen van 3 tot 5 jaar

Docent: Mark Zandstra

 

​Enthousiast geworden? Aanmelden kan hier:

 

Bestel