Cello! 

Naam: Carlijn van Wijk

Geboortedatum: 26 september 1989

Hobby’s: dans (experimental hiphop)

Lievelingsdier:  pinguin

L ievelingskleur: geel

Favoriete Componist: Shostakovich, Nina Simone

Favoriete muziek: jazz, klassiek, soul, blues, hiphop, rock

Talen: Nederlands, Engels, Spaans

 

Wie is Carlijn van Wijk?

Toen ik 5 jaar oud was koos ik voor de cello. Na vele jaren intensief privé les op de muziekschool 'Valentina' in Oegstgeest, ben ik op mijn 14de cellolessen gaan nemen op het Conservatorium in Den Haag bij Wiesje van Eersel. Ik was al veel aan het spelen in verschillende (lokale) orkesten voordat ik op jonge leeftijd werd aangenomen bij het Jeugd Orkest Nederland. Hier heb ik veel jaren actief meegespeeld. Vanaf mijn 18de ben ik mij gaan verdiepen in een breder genre dan klassiek. Ik ontdekte dat mijn liefde voor cello op een andere manier ook tot uiting kon komen. Voornamelijk met het lesgeven aan kinderen en met mijn cello-singer-songwriter project.

In de twee jaren dat ik in Londen heb gewoond heb ik meegedaan met verschillende projecten waarbij ik voornamelijk in de jazz improvisatie scene werd uitgedaagd met cello en zang. Toen ik daarna in Buenos Aires woonde heb ik dit doorgezet en heb ik mijn eigen composities met cello en zang op een epee uitgebracht onder mijn artiestennaam 'Carly E.'. Met heel veel plezier heb ik daar ook altijd lesgegeven aan kinderen van 7 t/m 12 jaar.

September 2016 ben ik teruggekeerd naar Amsterdam en was ik zeer verheugd dat ik het lesgeven direct kon voortzetten en mij kon aansluiten bij de Stichting Leerorkest als cello docent. Via deze stichting geef ik cellolessen op basisscholen van groep 5 t/m 8.
Ik heb enorm veel passie voor lesgeven aan kinderen en voor cello. Door mijn open en enthousiaste houding kan ik kinderen altijd op een leuke manier motiveren. Dit is iets wat op natuurlijke wijze gaat. Per leerling bekijk ik persoonlijk waar ze behoefte aan hebben en wat voor leerplan het beste werkt. De lessen zijn leuk, ontspannen en inspirerend.
 

Enthousiast geworden?

Vanaf januari 2017 geeft Carlijn bij haar thuis in Amsterdam bij de Zuidas.

Amsterdam Zuid/ Oost  Reserveer Proefles!